Grupuri terapeutice

 

Terapia de grup

Terapia de grup se adresează oricărei persoane care trece printr-o perioadă încărcată emotional, nu reușește să stabilească și să mențină relații cu sens, are greutăți în a se înțelege și în a-I înțelege pe alții. Acest tip de terapie este extrem de utilă datorită susținerii grupului prin împărtășirea de experiențe similare. 

Nu e nevoie să ai o tulburare emoțională pentru a participa la sesiuni de terapie în grup pentru că sfera de provocări care pot fi depășite este mai largă. Iată ce poți aduce în viața ta cu această terapie:

- Îmbunătățirea comunicării și relațiilor interpersonale

- Exprimarea autentică a sentimentelor, primire și oferire de feedback

- Întelegerea propriilor gânduri, emoții și comportamente prin raportarea la tipare de relație în cadrul grupului terapeutic

- Creșterea stimei de sine

- Înțelegerea comportamentelor și emoțiilor celorlalți

Tipul acesta de terapie, desi foarte eficient, are nevoie de câteva reguli pentru a se desfășura în condiții de siguranță emoțională:

- Numărul de participanți este limitat și alegerea acestora se face printr-o selecție inițială

- Întâlnirile sunt bi-lunare, iar participarea activa este primordială pentru atingerea scopului întâlnirilor

- Durata întâlnirilor este de cca 15-20 întâlniri

- Pentru a funcționa bine ca și grup este nevoie de respectarea implicării celorlalți participanți

- Terapia de grup și terapia individuală sunt complementare

 

Important: Când esti pregatit să participi la următorul grup de terapie, să începi un proces în care acorzi și primești sprijin, să lucrezi către o schimbare necesară în viața personală și interpersonală, te rog să îmi lași un mesaj la pagina de contact. Te felicit de acum pentru această decizie!